Expert in warmtepompen
Ben je van plan (energetisch) te renoveren? Is je bestaande verwarmingsketel aan vervanging toe? Of zoek je simpelweg een energiezuinig en duurzaam alternatief om je woning te verwarmen en/of te koelen?
Bekijk dan zeker de mogelijkheden van een warmtepomp.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een toestel dat energie uit de omgevingslucht, een onuitputtelijke bron, gebruikt om je woning mee te verwarmen en/of te koelen. De warmtepomp gaat vervolgens de onttrokken lucht verder opwarmen of afkoelen tot de gewenste temperatuur. Dit doet ze op basis van elektriciteit of zelf opgewekte energie van je zonnepanelen.
Soorten warmtepompen
Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft die af aan de woning. Bij een lucht-luchtwarmtepomp wordt de warmte je woning ingeblazen via binnenunits. Bij een lucht-waterwarmtepomp wordt de warmte afgegeven aan het water van het centraal verwarmingscircuit waarop de afgiftesystemen zijn aangesloten, zoals vloerverwarming.
Daarnaast kan de warmte ook afgegeven worden aan het sanitair water dat opgeslagen zit in een warmtepompboiler.
Een warmtepomp werkt ook in de winter!
Een warmtepomp recupereert warmte uit de buitenlucht. Hoe kouder het dus buiten is, hoe harder de warmtepomp zal moeten werken om je woning op de gewenste temperatuur te krijgen. Als je woning uitstekend geïsoleerd is, gaat er echter niets van deze gestookte warmte verloren waardoor je nog steeds mooie rendementen behaalt.
Is jouw huis klaar voor een warmtepomp? Doe de test!
Dat hangt af van de algemene energieprestaties van je woning. In een slecht geïsoleerde woning zal de warmtepomp veel elektriciteit verbruiken zonder de comforttemperatuur te behalen. Ga met deze checklist na of je woning klaar is voor een warmtepomp:
- Is je woning voldoende geïsoleerd?
- Heb je overal (drie)dubbele beglazing?
- Heb je zonnepanelen?
3 keer 'ja' kunnen antwoorden? Vraag dan nu een gratis plaatsbezoek aan van een energie-expert voor jouw warmtepomp! Minstens 1 keer 'nee' geantwoord? Dan helpen we je graag je woning eerst energiezuinig te maken.
Verbruik van een warmtepomp
Een warmtepomp haalt ongeveer 75% van haar energie uit de buitenlucht. Daardoor wordt het verbruik gereduceerd tot een absoluut minimum.
Deze ijzersterke energie-efficiëntie blijkt ook uit de SCOP van de warmtepomp, een indicatie van het gemiddelde rendement van een warmtepomp over een heel jaar. Bij systemen op elektriciteit of gas is de SCOP ongeveer gelijk aan 1, wat betekent dat ze met 1 kW elektriciteit of gas ook 1 kW warmte leveren. Warmtepompen halen makkelijk een SCOP van 3 en hoger en zijn dus minstens 3 keer zo rendabel.
Alle voordelen van een warmtepomp op een rijtje
- Ecologisch
Vaarwel fossiele brandstoffen, hallo hernieuwbare energie!
- Lagere energiefactuur
Zo'n 75% van haar nodige energie kan de warmtepomp rechtstreeks uit de natuur halen. Het aandeel elektriciteit is dus slechts 25%. Met zonnepanelen op je dak wordt dit aandeel alleen maar nóg lager.
- Ongeëvenaarde rendementen
Als je een warmtepomp slim en efficiënt inzet, kan je bijzonder hoge rendementen halen.
- Maximaal comfort
Verwarming, verkoeling, ventilatie, warm water? Voor elk wat wils! Bovendien zijn warmtepompen compatibel met heel wat systemen.
- Premies
Voor elk type warmtepomp kan je aantrekkelijke premies aanvragen. Lees er alles over in onze premiegids!
Warmtepomp en zonnepanelen? Altijd een goed idee!
Hoewel een warmtepomp bijna volledig op basis van hernieuwbare energie werkt, heeft ze nog altijd elektriciteit nodig om te werken. Als je zonnepanelen hebt, kan je hiervoor je opgewekte zonne-energie gebruiken in plaats van elektriciteit. Zo verhoog je je zelfverbruik en verlaag je je energiefactuur. Win-win!
Heb je nog geen zonnepanelen? Klik hieronder voor alle info over zonnepanelen en laat gratis een energie-expert langskomen voor advies.
Hoeveel kost een warmtepomp?
Een warmtepomp is een slimme investering die zich na enkele jaren al terugverdient. De precieze kostprijs hangt altijd af van het soort, type en model van je warmtepomp. Wil je toch een gerichte kostenraming van jouw toekomstige warmtepomp? Laat dan gratis een expert bij jou langskomen voor een gedetailleerde offerte op maat.
TIP! Wist je dat je de kostprijs van je warmtepomp kan drukken met premies van de Vlaamse Overheid? Lees er alles over in onze premiegids!
Welke warmtepomp heb ik nodig?
Welke warmtepomp jij nodig hebt, hangt vooral van je eigen noden, wensen en budget af. Maar ook de mogelijkheden van je woning spelen een cruciale rol. Omdat elke woning anders is, zal de oplossing ook voor elke woning anders zijn.
Laat je adviseren door onze energie-experts voor de beste oplossing op maat!
Betaal jouw warmtepomp op eigen ritme af
Iedereen heeft recht op betaalbare energie. Dat is de missie waar wij, bij Energy Protect, steeds naar streven. Daarom bieden we de Blauwe Lening aan. Een financiële formule die ervoor zorgt dat iedereen op zijn of haar ritme een warmtepomp kan afbetalen.
Jouw warmtepomp installeren doe je met Energy Protect!
- RESCert-gecertificeerd installateur
- Onmiskenbare expertise met zo'n 5.000 werven per jaar
- Hoogste tevredenheidsscores: een tevreden klant, daar gaan we voor!
- Nationaal actief met vestigingen bij jou in de buurt: Zwevegem, Gent, Genk, Gosselies, Braine l'Alleud en Mechelen
- Kwalitatieve installaties met maximale fabrieks- en installatiegarantie
- Officieel erkend door toonaangevende instanties
Loop jij ook warm voor een warmtepomp? Laat dan gratis een expert bij jou langskomen voor advies op maat.
Steeds een referentie in de buurt
Benieuwd wat onze klanten zeggen?
Met Group Protect nemen we jaarlijks 5.000 woningen onder handen. Graag maken we van jou onze volgende tevreden klant!